Gulasz z boczkiem i z kiełbasą
Gulasz z boczkiem i z kiełbasą
Przygotowanie
- Boczek kroimy w kostkę jak gulasz
- Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce
- Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę
- Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki i umieszczamy w wodzie
- Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 30 minut
- Wyciągamy z piekarnika i na wierzch układamy kalafior
- Dodajemy plasterki kiełbasy i układamy w dowolny sposób
- Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 1 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na gulasz z boczniakami.
Autor
Lista składników
- Woda (200 ml)
- Kalafior (120 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Boczek wieprzowy (surowy) (60 g)
- Kiełbasa surowa (40 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.