fbpx
Szukaj
open close

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1700c071-5feb-46cc-b4e6-49a9eeeb4f7c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Przygotowanie

  • Boczek kroimy w kostkę jak gulasz
  • Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce
  • Na drugi dzień mięso przenosimy do naczynia żaroodpornego i wlewamy do niego wodę
  • Pieczarki kroimy na pół lub w ćwiartki i umieszczamy w wodzie
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 30 minut
  • Wyciągamy z piekarnika i na wierzch układamy kalafior
  • Dodajemy plasterki kiełbasy i układamy w dowolny sposób
  • Pieczemy w temp. 180 st. C przez około 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na gulasz z boczniakami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (200 ml)
  • Kalafior (120 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Boczek wieprzowy (surowy) (60 g)
  • Kiełbasa surowa (40 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >