fbpx
Szukaj
open close

Gulasz wołowy z ziemniakami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb35d24ce-6e4f-4c4e-aa1c-5cf9ad634352
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz wołowy z ziemniakami

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez kilka minut do momentu, aż się zarumieni
  • Dodajemy cebulę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Zmniejszamy ogień, wlewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i dusimy pod przykryciem przez ok. 45 minut
  • Ziemniaki z marchewką obieramy i kroimy na kawałki
  • Po upływie czasu duszenia mięsa dodajemy do rondla ziemniaki z marchewką, mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 30 minut
  • Dodajemy przyprawy (sól, pieprz i paprykę), mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (500 g)
  • Ziemniak (300 g)
  • Woda (250 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Marchew (90 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Ryż z cielęciną i bananem

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy Ryż gotujemy wg (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z boczkiem i z kiełbasą

Boczek kroimy w kostkę jak gulasz Mieszamy z przyprawami i zostawiamy na noc w misce Na drugi dzień mięso przenosimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >