Gulasz wołowy z dynią
Gulasz wołowy z dynią
Przygotowanie
- Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki
- Wrzucamy do garnka i włączamy palnik
- Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się)
- Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
- Zmniejszamy ogień do 3 (w skali 1-9)
- Po godzinie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty
- Po chwili dorzucamy por i cebulę pokrojone w piórka oraz drobno posiekany czosnek
- Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli
- Godzinę przed zakończeniem gotowania dorzucamy pokrojoną w kostkę dynię oraz marchew
- Doprawiamy solą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Wołowina łopatka (1500 g)
- Batat (690 g)
- Cebula (500 g)
- Dynia Hokkaido (świeża) (500 g)
- Marchew (220 g)
- Por (140 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól himalajska (2.5 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Majeranek suszony (1 g)
- Oregano suszone (1 g)
- Rozmaryn suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.