Gulasz wołowy AIP
Gulasz wołowy AIP
Przygotowanie
- Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni.
- Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa.
- Dodajemy liście laurowe.
- Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości. Gęstość sosu regulujemy dodawaniem wody.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Możesz przygotować gulasz z dodatkiem dyni (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- Wołowina antrykot (500 g)
- Woda (500 ml)
- Cukinia zielona (300 g)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Marchew (45 g)
- Czosnek (5 g)
- Kminek mielony (4 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Kolendra (ziele) suszona (1 g)
- Tymianek suszony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.