Gulasz wołowy
Gulasz wołowy
Przygotowanie
- Na rozgrzany na patelni (o grubym dnie) tłuszcz wrzucamy 2 łyżki papryki słodkiej, następnie drobno pokrojonego pora, paprykę i pomidory (pozbawiając wcześniej warzywa skóry).
- Dodajemy drobno pokrojoną wołowinę (oczyszczoną z włókien i ścięgien).
- Całość dusimy (dolewając odrobinę wody i passatę) na bardzo małym ogniu co najmniej 3 godziny i doprawiamy do smaku.
- Można podawać z łyżką śmietanki kokosowej i ugotowanym ryżem (wersja samuraj).
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszów.
Autor
Lista składników
- Wołowina łopatka (1000 g)
- Passata pomidorowa (700 g)
- Papryka czerwona (690 g)
- Pomidor (510 g)
- Por (140 g)
- Woda (100 ml)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.