Gulasz warzywny z kurczakiem
Gulasz warzywny z kurczakiem
Przygotowanie
- Mięso gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut
- Cebulę z czosnkiem obieramy
- Wszystkie warzywa kroimy na kawałki (wg uznania)
- Mięso odcedzamy i kroimy w kostkę
- Na patelnię wrzucamy cebulę z czosnkiem, seler, paprykę i okrę, dolewamy odrobinę bulionu i gotujemy przez ok. 3-4 minuty na małym ogniu (do momentu, aż cebula zmięknie)
- Dodajemy mięso, pomidory, chili i przyprawy (pieprz i paprykę), dolewamy pozostały bulion i gotujemy przez ok. 30 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.
Gulasz możesz podawać z dodatkiem ryżu, kaszy lub makaronu.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (500 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Pomidor (340 g)
- Bulion mięsny (300 ml)
- Papryka zielona (280 g)
- Okra (150 g)
- Cebula (105 g)
- Seler naciowy (90 g)
- Chili (20 g)
- Czosnek (10 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.