Gulasz w pomidorach i z kapustą
Gulasz w pomidorach i z kapustą
Przygotowanie
- Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem
- Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno
- Dodajemy posiekaną kapustę, przyprawiamy ziołami i ulubionymi przyprawami
- Dusimy przez około 1 godz. pod przykryciem razem z wodą lub bulionem – dolewamy wodę w razie potrzeby
- Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu na patelni
- Blendujemy pomidora i dodajemy do reszty składników
- Mieszamy i dusimy przez około 10 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gulaszu mięsnego.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Kapusta biała (150 g)
- Wieprzowina łopatka (150 g)
- Bulion mięsny (125 ml)
- Cebula (50 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.