Gulasz rybny po meksykańsku
Gulasz rybny po meksykańsku
Przygotowanie
- Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy)
- Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zieleninę oraz chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy pomidory, dolewamy bulion oraz wodę i zagotowujemy
- Dodajemy ryż i gotujemy przez ok. 15 minut (na dużym ogniu)
- Po tym czasie ryż powinien być miękki, lecz nadal zwarty
- Dodajemy rybę, zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 10 minut
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sok z limonki i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.
Autor
Lista składników
- Bulion jarski (750 ml)
- Woda (750 ml)
- Dorada (świeża) (500 g)
- Pomidor w puszce (400 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Ryż basmati (45 g)
- Chili (40 g)
- Kolendra (świeża) (24 g)
- Sok z limonki (bio) (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.