fbpx
Szukaj
open close

Gulasz pieczarkowo-cukiniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce5b68b92-f575-470e-a508-2777e69d1165
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz pieczarkowo-cukiniowy

Przygotowanie

  • Kaszę wsypujemy do miski, zalewamy wodą, dodajemy 1/3 ilości soku z cytryny i odkładamy na całą noc
  • Po tym czasie kaszę odcedzamy i gotujemy w bulionie przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż kasza wchłonie cały bulion)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki
  • Cukinię kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pieczarki i cukinię, mieszamy i podsmażamy przez ok. 10 minut (do momentu, aż wszystkie składniki zmiękną)
  • Dodajemy kaszę i posiekaną zieleninę, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion jarski (375 ml)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Kasza gryczana niepalona (90 g)
  • Sos sojowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (9 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Podgrzybek suszony (5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko (…)

WIĘCEJ >