Guacamole z selerem naciowym
Guacamole z selerem naciowym
Przygotowanie
- Awokado głęboko nacinamy wzdłuż (do pestki), połówki obracamy w przeciwnych kierunkach i rozdzielamy, po czym wyrzucamy pestkę
- Miąższ z awokado wydrążamy, wkładamy do miski i skrapiamy sokiem, aby nie ściemniał
- Następnie rozgniatamy miąższ widelcem na jednolitą masę
- Dodajemy pastę oraz sól i dokładnie mieszamy
- Seler cienko obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki
- Następnie dodajemy seler do masy z awokado i mieszamy
- Przed podaniem wkładamy guacamole do lodówki
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z awokado lub selerem naciowym.
Autor
Lista składników
- Awokado (280 g)
- Seler naciowy (50 g)
- Sok z limonki (bio) (24 g)
- Pasta paprykowa ostra (2.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.