Guacamole z Jalapeño
Guacamole z Jalapeño
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę, po czym przenosimy do miski
- Jalapeño kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia guacamole.
Autor
Lista składników
- Awokado (420 g)
- Jalapeño (25 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Pieprz czarny (3 g)
- Czosnek granulowany (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.