Grzyby z camembertem
Grzyby z camembertem
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Pieczarki kroimy na pół
- Ser kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy grzyby i podsmażamy przez ok. 10 minut (do miękkości)
- Dodajemy ser i mieszamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż się roztopi)
- Dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z grzybami.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (300 g)
- Cebula (105 g)
- Śmietanka kremówka 30% (80 ml)
- Masło (15 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Koper (świeży) (6 g)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.