Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
Grzanki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Kromki chleba smarujemy tłuszczem i układamy na papierze
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- Rzodkiewkę kroimy w plastry
- Szczypiorek siekamy
- Ser rozdrabniamy
- Z piekarnika wyciągamy grzanki i kładziemy na talerzu
- Na grzanki nakładamy ser oraz rzodkiewkę i posypujemy szczypiorkiem oraz przyprawami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Ser twarogowy krowi (50 g)
- Rzodkiewka (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.