Grzanki z serem, jajo, batat, awokado
Grzanki z serem, jajo, batat, awokado
Przygotowanie
- Batat obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości)
- Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Awokado obieramy, kroimy w paski i układamy na talerzu
- Kromkę chleba pieczemy w tosterze
- Następnie gotową grzankę kroimy na pół, smarujemy serem i kładziemy na talerzu
- Batat odcedzamy i kładziemy na talerzu
- Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy na talerzu
- Całość posypujemy przyprawami i posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Awokado (70 g)
- Batat (55 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (35 g)
- Ser topiony naturalny (12 g)
- Szczypiorek (10 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.