Grzanki z pasztetem
Grzanki z pasztetem
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier kładziemy kromki chleba i wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- Ogórka kroimy w plastry
- Po tym czasie przenosimy grzanki na talerz, smarujemy pasztetem, a na wierzch kładziemy plastry ogórka
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Można nie dodawać ogórka, a na wierzch posypać dowolnym ziołem.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia grzanek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Pasztet wieprzowy (w słoiku) (50 g)
- Ogórek kiszony (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.