Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem
Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę
- Dodajemy przyprawy, sezam oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 5-6 minut (do momentu, aż staną się chrupiące), a następnie przenosimy na talerz
- Na patelnię wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Pastę z awokado nakładamy na kromki, a na wierzch nakładamy jajo
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych grzanek z dodatkami.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Awokado (70 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sezam biały (5 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.