Grzanki z białym serem, rukolą i jajem
Grzanki z białym serem, rukolą i jajem
Przygotowanie
- Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Kromki chleba pieczemy w tosterze
- Gotowe grzanki smarujemy serem, posypujemy rukolą oraz przyprawami i kładziemy na talerz
- Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy obok grzanek
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia grzanek.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Ser topiony naturalny (25 g)
- Rukola (20 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.