Grzane wino z cynamonem
Grzane wino z cynamonem
Przygotowanie
- Używamy skórek ze świeżych owoców
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 90 st. C
- Do piekarnika wkładamy skórki z cytrusów i suszymy przez ok. 45 minut
- Do garnka wkładamy wszystkie składniki i podgrzewamy do momentu, aż słodzik się rozpuści
- Następnie zawartość garnka doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 4-5 minut
- Gotowe wino przelewamy do szklanek i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z winem.
Autor
Lista składników
- Wino czerwone wytrawne (750 ml)
- Miód lipowy (24 g)
- Pomarańcza – skórka (3 g)
- Cytryna – skórka (3 g)
- Cynamon – laska (3 g)
- Goździk (2 g)
- Wanilia – laska (1.5 g)
- Anyż – nasiona (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.