Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa
Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa
Przygotowanie
- Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym
- Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy
- Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki
- Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi
- Uzyskaną masę dzielimy na dwie części
- Jedną wykładamy do naczynia żaroodpornego
- Posypujemy malinami
- Wykładamy drugą część
- Wciskamy w nią maliny
- Nagrzewamy piekarnik do 180℃
- Pieczemy przez około 20 min
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Banan (240 g)
- Purée z dyni (przecier) (210 g)
- Malina (150 g)
- Mleko kokosowe (115 ml)
- Komosa ryżowa biała (60 g)
- Pomarańcza – skórka (3 g)
- Cynamon mielony (2 g)
- Wanilia – ekstrakt (2 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.