fbpx
Szukaj
open close

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-41
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Przygotowanie

  • Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym
  • Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy
  • Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki
  • Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi
  • Uzyskaną masę dzielimy na dwie części
  • Jedną wykładamy do naczynia żaroodpornego
  • Posypujemy malinami
  • Wykładamy drugą część
  • Wciskamy w nią maliny
  • Nagrzewamy piekarnik do 180
  • Pieczemy przez około 20 min

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (240 g)
  • Purée z dyni (przecier) (210 g)
  • Malina (150 g)
  • Mleko kokosowe (115 ml)
  • Komosa ryżowa biała (60 g)
  • Pomarańcza – skórka (3 g)
  • Cynamon mielony (2 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Mikser, Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Czekoladowa komosanka

Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki (…)

WIĘCEJ >

Komosanka cynamonowo-czekoladowa

Komosę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i (…)

WIĘCEJ >