fbpx
Szukaj
open close

Gryczanka z nasionami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c689c13c0-30ab-45a6-b1a5-7069b8b5c7c3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gryczanka z nasionami

Przygotowanie

  • Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości
  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy cynamon i siemię lniane
  • Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając
  • Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka
  • Przelewamy do miseczki
  • Posypujemy nasionami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Woda (180 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Płatki gryczane (90 g)
  • Siemię lniane (30 g)
  • Pestki dyni obrane (15 g)
  • Płatki migdałowe (10 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender kielichowy, Garnek, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i jagodami

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Dodajemy jogurt, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut Dodajemy jagody i (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon (…)

WIĘCEJ >

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i (…)

WIĘCEJ >