Gryczanka z nasionami
Gryczanka z nasionami
Przygotowanie
- Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości
- W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
- Dodajemy cynamon i siemię lniane
- Gotujemy przez 3 minuty, cały czas mieszając
- Zestawiamy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka
- Przelewamy do miseczki
- Posypujemy nasionami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanki.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (400 ml)
- Woda (180 ml)
- Jajo kurze (102 g)
- Płatki gryczane (90 g)
- Siemię lniane (30 g)
- Pestki dyni obrane (15 g)
- Płatki migdałowe (10 g)
- Cynamon mielony (4 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.