Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią
Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią
Przygotowanie
- Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości
- Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
- Truskawki kroimy na 4 części
- Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach)
- Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz bazylią
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (125 ml)
- Truskawka (100 g)
- Woda (60 ml)
- Kasza gryczana niepalona (30 g)
- Orzech włoski (8 g)
- Bazylia (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.