Gryczanka z cynamonem i kardamonem
Gryczanka z cynamonem i kardamonem
Przygotowanie
- Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody
- W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe
- Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon i sól, mieszamy
- Zdejmujemy z kuchenki i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka
- Przelewamy do miseczki
- Dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką syropu z agawy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanki.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (200 ml)
- Jajo żółtko (60 g)
- Kasza gryczana niepalona (30 g)
- Borówka (15 g)
- Len odtłuszczony (15 g)
- Syrop z agawy (7 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kardamon – ziarno (1 g)
- Cynamon mielony (1 g)
- Kurkuma w proszku (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.