Gruszki z kruszonką i cynamonem
Gruszki z kruszonką i cynamonem
Przygotowanie
- Gruszki obieramy i kroimy na kawałki
- Migdały wsypujemy do blendera i mielimy
- Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy sok jabłkowy, dodajemy gruszki i zagotowujemy
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-12 minut (bez przykrycia)
- Zawartość rondla przenosimy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Do miski wsypujemy cukier, mąkę, cukier trzcinowy, migdały, wiórki kokosowe i przyprawy (cynamon), dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy
- Następnie dodajemy tłuszcz i mieszamy tak aby uzyskać konsystencję bułki tartej
- Gruszki posypujemy powstałą kruszonką i pieczemy przez ok. 15 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z gruszkami.
Autor
Lista składników
- Gruszka (520 g)
- Cukier trzcinowy (75 g)
- Mąka orkiszowa (70 g)
- Masło klarowane ghee (50 g)
- Sok jabłkowy 100% (45 ml)
- Migdał (30 g)
- Cytryna – skórka (20 g)
- Wiórki kokosowe (12 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.