fbpx
Szukaj
open close

Gruszki z kruszonką i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e03be08-9769-405c-a435-d05e31f268a3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gruszki z kruszonką i cynamonem

Przygotowanie

  • Gruszki obieramy i kroimy na kawałki
  • Migdały wsypujemy do blendera i mielimy
  • Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy sok jabłkowy, dodajemy gruszki i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-12 minut (bez przykrycia)
  • Zawartość rondla przenosimy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Do miski wsypujemy cukier, mąkę, cukier trzcinowy, migdały, wiórki kokosowe i przyprawy (cynamon), dodajemy skórkę z cytryny i mieszamy
  • Następnie dodajemy tłuszcz i mieszamy tak aby uzyskać konsystencję bułki tartej
  • Gruszki posypujemy powstałą kruszonką i pieczemy przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z gruszkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Gruszka (520 g)
  • Cukier trzcinowy (75 g)
  • Mąka orkiszowa (70 g)
  • Masło klarowane ghee (50 g)
  • Sok jabłkowy 100% (45 ml)
  • Migdał (30 g)
  • Cytryna – skórka (20 g)
  • Wiórki kokosowe (12 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gruszki w syropie klonowym

Gruszki obieramy, kroimy wzdłuż na pół i usuwamy pestki Następnie układamy gruszki przekrojoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Piekarnik (…)

WIĘCEJ >

Placki gruszkowe z sosem owocowym

Placki Gruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach do miski Dodajemy mąki oraz wybijamy jaja i całość blendujemy do momentu (…)

WIĘCEJ >

Duszone gruszki

Gruszki dusimy z masłem klarowanym i mlekiem kokosowym, dodajemy cynamon i kurkumę Truskawki, jagody, miód miksujemy. Polewamy gruszki. 

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę (…)

WIĘCEJ >

Ciasto bananowo – gruszkowe z lukrem kokosowym, babka

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się (…)

WIĘCEJ >