Gruszki w czerwonym winie z cynamonem
Gruszki w czerwonym winie z cynamonem
Przygotowanie
- Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne
- Miąższ z gruszek skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniał
- Do rondla wlewamy wino, dodajemy miód oraz cynamon i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż miód się rozpuści
- Dodajemy gruszki i gotujemy przez ok. 15 minut
- Po tym czasie rondel ściągamy z kuchenki i odkładamy do ostygnięcia
- Gruszki wraz z syropem przenosimy do pucharków i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z gruszkami.
Autor
Lista składników
- Gruszka twarda (800 g)
- Wino czerwone wytrawne (300 ml)
- Miód lipowy (48 g)
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
- Cynamon mielony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.