Gruszka pieczona z malinami i miodem
Gruszka pieczona z malinami i miodem
Przygotowanie
- Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę”
- Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki
- Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę”
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i pieczemy przez ok. 20 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Gruszka (130 g)
- Malina (40 g)
- Miód lipowy (12 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.