Groch z kapustą
Groch z kapustą
Przygotowanie
- Groch gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2 godz. (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Chili i zieleninę drobno siekamy
- Kapustę drobno szatkujemy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wsypujemy nasiona gorczycy oraz przyprawy (kmin rzymski i curry) i smażymy przez ok. 2-4 minuty (do momentu, aż nasiona zaczną podskakiwać)
- Dodajemy groch i chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Dodajemy kapustę i przyprawy (kurkumę), dolewamy wodę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
- Danie nakładamy na talerze, posypujemy zieleniną i podajemy z jogurtem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Kapusta biała (500 g)
- Jogurt naturalny (100 g)
- Groch żółty (świeży) (50 g)
- Woda (45 ml)
- Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
- Chili (20 g)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Gorczyca – ziarno (5 g)
- Kmin rzymski (3 g)
- Curry w proszku (1.5 g)
- Kurkuma w proszku (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.