Grillowany z boczkiem burger Ajwen
Grillowany z boczkiem burger Ajwen
Przygotowanie
- Cebulę kroimy w kostkę
- Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach
- Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę
- Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita
- Formujemy z mięsa okrągłego burgera o grubości około 1,5 cm
- Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem (najlepiej grillową)
- Smażymy burgera po 3 minuty z każdej strony
- Przekładamy go na deskę
- Na patelnię wrzucamy plastry boczku i smażymy po 2 minuty z każdej strony
- W tym czasie przygotowujemy na talerzu sałatkę
- Sałatę drzemy w palcach, pomidory i ogórki kroimy, cykorię rozdzielamy z liści
- Układamy warzywa na talerzu, dodajemy rukolę
- Polewamy sosem
- Obok kładziemy burgera, a na niego usmażony boczek
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie dodajemy pomidora oraz pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Wołowina rostbef (250 g)
- Pomidor (170 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Ogórek długi (90 g)
- Sałata rzymska (70 g)
- Cykoria (40 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (40 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Rukola (20 g)
- Smalec z gęsi (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.