Grillowany łosoś z makaronem z marchwi
Grillowany łosoś z makaronem z marchwi
Przygotowanie
- Nastawiamy grilla
- Filety osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy oliwą.
- Kładziemy łososia na grill (skórą do góry)
- Grillujemy około 6 minut i obracamy na drugą stronę. Grillujemy jeszcze około 5 minut
- W tym czasie myjemy i obieramy marchew. Za pomocą tarki do warzyw (spiromatu) przygotowujemy makaron i przekładamy do miski
- Natkę pietruszki grubo siekamy, dodajemy do marchwi, solimy. Dolewamy oliwę. Mieszamy
- Makaron kładziemy na talerz. Nakładamy na niego łososia
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Łosoś atlantycki (świeży) (400 g)
- Marchew (360 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.