Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską
Grillowany camembert z rukolą i szynką parmeńską
Przygotowanie
- Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- W tym czasie pomidorki kroimy na pół
- Na talerzu układamy rukolę, szynkę oraz pomidorki, całość skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami
- Na wierzchu sałatki kładziemy grillowany ser
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser Camembert (120 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Rukola (60 g)
- Szynka parmeńska (45 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Masło klarowane ghee (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.