Grillowany camembert z figami
Grillowany camembert z figami
Przygotowanie
- Figę kroimy w ćwiartki
- Rozgrzewamy patelnię
- Wlewamy miód oraz ocet, kładziemy rozmaryn i podgrzewamy przez ok. 3-5 minut, aż zgęstnieję
- Dodajemy figę i smażymy przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas obracając
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3 minuty z każdej strony, aż stanie się miękki i lekko brązowy
- Ser przenosimy na talerz, polewamy sosem z figą i posypujemy orzechami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser Camembert (120 g)
- Figa (świeża) (70 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Orzech włoski (8 g)
- Rozmaryn (świeży) (7 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.