Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami
Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami
Przygotowanie
- Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu
- Dodać rukolę
- Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach
- Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu
- Gruszkę pokroić w plasterki
- Winogrono poprzekrawać na połówki
- Rozgrzać grilla lub patelnię grillową – grillować ser po 4-5 minut z każdej strony
- Ser położyć na sałatach
- Polać sosem
- Posypać z góry orzeszkami nerkowca
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- Sałata rzymska (140 g)
- Ser Camembert (120 g)
- Winogrono białe (70 g)
- Sałata radicchio (70 g)
- Gruszka (65 g)
- Rukola (50 g)
- Cykoria (40 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Orzech nerkowca (30 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.