Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe
Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Bułkę kroimy w plastry i układamy na papierze
- Każdy kawałek bułki smarujemy przygotowaną oliwą
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- W tym czasie na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (masło)
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Na talerzu układamy rukolę, którą skrapiamy tłuszczem (oliwą), obok kładziemy grillowany ser oraz pieczywo czosnkowe
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia camembertu.
Autor
Lista składników
- Ser Camembert (120 g)
- Bułka pszenna (80 g)
- Rukola (40 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Oregano suszone (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.