Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską
Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską
Przygotowanie
- Połówki papryki pokroić każdą na 3 części
- Cukinię pokroić w krążki
- Cebulę obrać i pokroić w krążki
- Cykorię przekroić na pół
- Rozgrzewamy patelnię grillową i roztapiamy na niej łyżkę tłuszczu
- Kładziemy połowę warzyw, lekko solimy i pieprzymy
- Smażymy z każdej strony po 3 minuty
- Przekładamy warzywa na talerz
- Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa i tłuszcz
- Po grillowaniu wszystkich warzyw rozkładamy je na talerzu
- Kiełbasę kroimy w plastry i układamy obok warzyw
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), rezygnujemy z dodatku papryki czerwonej. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Papryka żółta (100 g)
- Kiełbasa surowa (85 g)
- Cykoria (80 g)
- Cebula (50 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.