fbpx
Szukaj
open close

Grillowane warzywa z sosem chili

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4dd7774b-4abe-44ed-9dc7-6c589a2a93bf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grillowane warzywa z sosem chili

Przygotowanie

  • Chili drobno siekamy
  • Batat obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Bakłażana i cukinię kroimy w cienkie plastry
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy bataty i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony, a następnie przenosimy na talerz
  • Wrzucamy paprykę i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony, a następnie przenosimy na talerz z batatami
  • Wrzucamy bakłażana z cukinią i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony, a następnie przenosimy na talerz z warzywami
  • Do miski wlewamy pozostały tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy
  • Warzywa polewamy przygotowanym dressingiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bakłażan (240 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Patelnia grillowa, Praska do czosnku, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Bakłażana i cukinię kroimy w większą kostkę Chorizo kroimy w plastry (…)

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z boczniakami

Warzywa obrać i pokroić w plastry Na patelni grillowej rozgrzać tłuszcz. Warzywa smażyć z grzybami po kilka minut z każdej (…)

WIĘCEJ >

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Makrelę obrać ze skóry i ości Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki Cykorię przekroić na pół Rzodkiewki (…)

WIĘCEJ >

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić (…)

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na (…)

WIĘCEJ >