Grillowane mango z karmelem
Grillowane mango z karmelem
Przygotowanie
- Z każdego owocu mango odcinamy po dwa, duże plastry, odcinając możliwie najbliżej pestki, po czym nacinamy miąższ w romby, krojąc do głębokości 3/4, tak aby nie naruszyć skórki
- Miąższ wokół pestki zachowujemy do innych celów
- Do miski wsypujemy cukier, dolewamy sok z limonki oraz wodę i dokładnie mieszamy
- Następnie rozprowadzamy sos na pociętej stronie plastrów
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy plastry mango i smażymy pokrojoną stroną do dołu przez ok. 2 minuty, aby owoc był gorący, a na jego miąższu odcisnęły się linie
- Mango podajemy z jogurtem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z mango.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Mango (1120 g)
- Jogurt naturalny (180 g)
- Woda (30 ml)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Sok z limonki (bio) (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.