Grillowane halloumi z sałatką
Grillowane halloumi z sałatką
Przygotowanie
- Ser kroimy w plastry
- Rozgrzewamy patelnię grillową
- Kładziemy ser i grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
- Pomidora kroimy w cząstki
- Awokado obieramy i kroimy w plastry
- Na talerzu układamy wszystkie warzywa i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy pestkami, a na wierzch kładziemy ser
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, grillowanych serów.
Opcjonalnie możesz dodać do sałatki ugotowane na twardo jajo.
Autor
Lista składników
- Pomidor koktajlowy (180 g)
- Ser Halloumi (120 g)
- Szpinak (75 g)
- Awokado (70 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pestki dyni obrane (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.