Grillowana polędwica wołowa
Grillowana polędwica wołowa
Przygotowanie
- Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy (usuwamy ścięgna)
- Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i mieszamy
- Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na ok. 1 godz.
- Grill rozgrzewamy do temp. 200 st. C
- Kładziemy mięso i grillujemy po dwa razy z każdej strony przez ok. 7-9 minut
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia polędwicy z różnych rodzajów mięsa.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (1500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czerwony (3 g)
- Czosnek granulowany (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.