Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową
Grillowana pierś z kurczaka z fasolką szparagową
Przygotowanie
Grillowana pierś z kurczaka
- Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy
- Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.
- Rozgrzewamy patelnię
- Na patelnię kładziemy mięso i smażymy przez ok. 12-15 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę i polewając pozostałą marynatą
Fasolka szparagowa
- Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut, a następnie odcedzamy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, grillowanych piersi.
Autor
Lista składników
Grillowana pierś z kurczaka
- Kurczak pierś (150 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Miód lipowy (6 g)
- Ocet balsamiczny (6 ml)
- Czosnek (2.5 g)
- Sos sojowy (2.5 g)
- Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)
Fasolka szparagowa
- Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.