Grillowana dynia z kiełbasą
Grillowana dynia z kiełbasą
Przygotowanie
- Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron
- Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry
- Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
- Kładziemy kiełbasy, smażymy po 5 min z każdej strony na małym ogniu
- Zdejmujemy kiełbasę i na jej miejsce kładziemy plastry dyni
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy rozmaryn
- Smażymy dynię po 4-5 min z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (300 g)
- Kiełbasa śląska (170 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Rozmaryn (świeży) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.