Gotowany kurczak z imbirem
Gotowany kurczak z imbirem
Przygotowanie
- Imbir obieramy i drobno siekamy
- Cebulę drobno siekamy
- Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, po czym wstawiamy je do naczynia do gotowania na parze
- Do miski wlewamy bulion i sos sojowy, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, a następnie tą mieszanką polewamy mięso
- W rondlu zagotowujemy wodę
- Na rondel kładziemy naczynie do gotowania na parze, posypujemy mięso imbirem i cebulą, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok. 30 minut (aż mięso zrobi się białe)
- Mięso nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (600 g)
- Bulion mięsny (125 ml)
- Cebula dymka (45 g)
- Kolendra (świeża) (12 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Imbir korzeń (10 g)
- Cukier trzcinowy (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.