Gotowany kalafior z bułką tartą
![GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e9d46ba-3218-4f17-b68b-9aa62a073f93 GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e9d46ba-3218-4f17-b68b-9aa62a073f93](https://www.ajwendieta.pl/wp-content/uploads/2022/08/GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e9d46ba-3218-4f17-b68b-9aa62a073f93.jpg)
Gotowany kalafior z bułką tartą
Przygotowanie
- W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem przypraw (soli)
- Kalafior dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wsypujemy bułkę tartą i podsmażamy, co jakiś czas mieszając, do momentu, aż uzyska pożądany wygląd
- Kalafior posypujemy bułką tartą
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z kalafiorem.
Autor
Lista składników
- Kalafior (1000 g)
- Masło (100 g)
- Bułka tarta (32 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.