Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Przygotowanie
- Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min
- Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski
- Ogórek kiszony pokroić w kostkę
- Z jabłka usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę
- Pomidorki pokroić na pół
- Pokrojone składniki wymieszać z porem
- Dodać rukolę, posolić, popieprzyć
- Dodać oliwę z oliwek
- Zamieszać i doprawić do smaku
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości, czytaj składy. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natural” oraz „Pure”. Zwracaj uwagę na zawartość mięsa i jak najmniejszą ilość konserwantów.
Autor
Lista składników
- Parówka wieprzowa (150 g)
- Jabłko (90 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Cykoria (40 g)
- Por (35 g)
- Rukola (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.