Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów
Przygotowanie
- Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut.
- Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski.
- Ogórek kiszony kroimy w kostkę.
- Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
- Pomidorki kroimy na pół.
- Pokrojone składniki mieszamy z porem.
- Dodajemy rukolę, solimy, pieprzymy.
- Dodajemy oliwę z oliwek.
- Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Rady dietetyka
Wybieraj parówki dobrej jakości. Czytaj ich skład. Najlepsze są te o oznaczeniu „Natura” oraz „Pure”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Parówka drobiowa (150 g)
- Jabłko (90 g)
- Cykoria (80 g)
- Ogórek kiszony (60 g)
- Pomidor koktajlowy (60 g)
- Por (35 g)
- Rukola (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Alergeny
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.