Gotowana szarlotka
Gotowana szarlotka
Przygotowanie
- Jabłka kroimy w kostkę.
- Owoce gotujemy do miękkości w garnku podlewając wodą.
- Gdy jabłka się ugotują, dodajemy mleko kokosowe, mąke kokosową i cynamon.
- Całość gotujemy jeszcze przez chwilę.
- Jeżeli masa wyjdzie za sucha, dodajemy więcej wody lub mleka kokosowego i podajemy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na szarlotkę gryczano-jaglaną.
Autor
Lista składników
- Jabłko (360 g)
- Woda (200 ml)
- Mleko kokosowe (150 ml)
- Mąka kokosowa (48 g)
- Cynamon mielony (8 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.