Gotowana ciecierzyca
Gotowana ciecierzyca
Przygotowanie
- Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą
- Następnie przenosimy ciecierzycę do miski, zalewamy wodą (w stosunku 3:1) i odkładamy na noc
- Po tym czasie wymieniamy wodę na świeżą i gotujemy ciecierzycę przez ok. 60-90 minut
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z ciecierzycą.
Autor
Lista składników
- Woda (750 ml)
- Ciecierzyca – ziarno (170 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.