fbpx
Szukaj
open close

Gorąca czekolada z daktylami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0bba2f7b-b8f1-4d1f-9c3c-086a62f5dc5f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gorąca czekolada z daktylami

Przygotowanie

  • Daktyle wrzucamy do miski, zalewamy mlekiem i odkładamy, aby daktyle zmiękły
  • Z wanilii wydłubujemy ziarenka i wrzucamy do moździerza, dodajemy kardamon i rozcieramy przyprawy na pył
  • Następnie przelewamy daktyle wraz z mlekiem do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy
  • Zawartość blendera przelewamy do garnka i zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko migdałowe (500 ml)
  • Daktyl (90 g)
  • Kakao w proszku (30 g)
  • Masło migdałowe (20 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Wanilia – laska (0.5 g)
  • Kardamon – ziarno (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Garnek, Miska, Moździerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Napój rabarbarowo-truskawkowy z bazylią

Rabarbar kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm, wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez ok. 10 (…)

WIĘCEJ >

Wyśmienita gorąca czekolada

Czekoladę ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski (odrobine odkładamy do dekoracji) Do rondla wlewamy mleko i podgrzewamy do momentu, (…)

WIĘCEJ >

Napój daktylowy

Jabłko obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) Dodajemy pozostałe składniki i (…)

WIĘCEJ >

Koktajl brzoskwiniowy

Płuczemy sałatę, brzoskwinie i maliny Brzoskwinie kroimy na pół i wyciągamy pestki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy 2 (…)

WIĘCEJ >

Gorąca czekolada bez cukru

Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku. Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao. Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła. Przelewamy (…)

WIĘCEJ >