Gorąca czekolada z daktylami
Gorąca czekolada z daktylami
Przygotowanie
- Daktyle wrzucamy do miski, zalewamy mlekiem i odkładamy, aby daktyle zmiękły
- Z wanilii wydłubujemy ziarenka i wrzucamy do moździerza, dodajemy kardamon i rozcieramy przyprawy na pył
- Następnie przelewamy daktyle wraz z mlekiem do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
- Dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy
- Zawartość blendera przelewamy do garnka i zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Mleko migdałowe (500 ml)
- Daktyl (90 g)
- Kakao w proszku (30 g)
- Masło migdałowe (20 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
- Wanilia – laska (0.5 g)
- Kardamon – ziarno (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.