Gorąca czekolada bez cukru
Gorąca czekolada bez cukru
Przygotowanie
- Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku.
- Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao.
- Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła.
- Przelewamy do filiżanki.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując malakserem wiórki kokosowe na „masło”. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego do momentu, aż masa przestanie stawiać opór.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Woda (100 ml)
- Pasta kokosowa (20 g)
- Kakao w proszku (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.