fbpx
Szukaj
open close

Golonka z wolnowaru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c66730977-4b85-4ca9-9448-86ce90c9cf2e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Golonka z wolnowaru

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy
  • Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę
  • Cebulę kroimy w półksiężyce
  • Golonki wkładamy do wolnowaru
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy warzywa
  • Dodajemy liście i ziele
  • Wlewamy pół szklanki zimnej wody
  • Mieszamy
  • Wstawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
  • Po 5 godzinach możemy podnieść pokrywkę i obrócić golonki (ale później już nie otwieramy!)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na golonkę w kapuście duszonej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 3
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wieprzowina goleń (1020 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda (100 ml)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Seler korzeń (60 g)
  • Marchew (45 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce Boczek kroimy w drobną kostkę Golonki solimy, pieprzmy Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i (…)

WIĘCEJ >