Golonka z wolnowaru
Golonka z wolnowaru
Przygotowanie
- Warzywa obieramy
- Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę
- Cebulę kroimy w półksiężyce
- Golonki wkładamy do wolnowaru
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy warzywa
- Dodajemy liście i ziele
- Wlewamy pół szklanki zimnej wody
- Mieszamy
- Wstawiamy wolnowar na 8 godz. na opcję „low”
- Po 5 godzinach możemy podnieść pokrywkę i obrócić golonki (ale później już nie otwieramy!)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam przepis na golonkę w kapuście duszonej.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina goleń (1020 g)
- Cebula (105 g)
- Woda (100 ml)
- Pietruszka korzeń (80 g)
- Seler korzeń (60 g)
- Marchew (45 g)
- Ziele angielskie – ziarno (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.