Golonka z dzika w kapuście duszonej
Golonka z dzika w kapuście duszonej
Przygotowanie
- Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce
- Boczek kroimy w drobną kostkę
- Golonki solimy, pieprzmy
- Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i zielem i kładziemy na dnie wolnowaru
- Na kapustę kładziemy golonki
- Przykrywamy pokrywką
- Nastawiamy wolnowar na opcję „low” na 8 godz.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Do tego przepisu możesz dodać ulubione warzywa lub surówkę.
Autor
Lista składników
- Dziczyzna goleń (350 g)
- Kapusta kiszona (250 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (50 g)
- Cebula (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Ziele angielskie – ziarno (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.