Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona
Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona
Przygotowanie
- Warzywa obieramy i kroimy w kostkę
- Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym
- Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela
- Mieszamy
- Przykrywamy pokrywką
- Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny
- Co godzinę otwieramy piekarnik, mieszamy i wlewamy szklankę zimnej wody
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Stosując protokół autoimmunologiczny (AIP) nie używamy pieprzu i ziela angielskiego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Autor
Lista składników
- Wołowina goleń przednia (1000 g)
- Cebula (50 g)
- Marchew (45 g)
- Seler korzeń (45 g)
- Pietruszka korzeń (40 g)
- Czosnek (10 g)
- Ziele angielskie – ziarno (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Liść laurowy (2 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.